top of page
Caberwave Schots highland games

Hard& Heavy

Vanderkruit SportsEvents heeft Hard & Heavy ontwikkeld voor de ervaren krachtsporter die eens een andere invulling wil geven aan zijn of haar krachttraining. Tijdens dit programma dagen wij jou en je team uit tot het uiterste te gaan, maar verliezen wij hierbij veiligheid nooit uit het oog. Hard & heavy bezorgt jouw groep een zeer intensieve, competitieve en vermakelijke middag. Dankzij zijn originele krachtelementen, waan je je met dit programma nagenoeg in een oorspronkelijke Schotse Highland Game.

Het volledige Hard & Heavy programma bestaat uit 5 onderdelen en een 6e finale-onderdeel. Dit is een middag vullend, fysiek programma met een maximale duur van 4 uur. We bieden echter ook de mogelijkheid om losse onderdelen te boeken om zo een verkort programma samen te stellen. 

 

Zie je het niet zitten zelf aan de slag te gaan, maar ben je wel geïnteresseerd in de uitvoering van deze krachtige, traditionele Highland Games? Vanderkruit SportsEvents biedt ook de mogelijkheid tot een Hard & Heavy demonstratie op jouw locatie.

Lees verder

De onderdelen

The stone of manhood

Dit onderdeel stelt je krachten op de proef. Je wordt uitgedaagd om zo snel mogelijk 5 zware, ronde natuurstenen oplopend in gewicht één voor één op een één meter hoge tafel te plaatsen. Lukt het jouw team om alle stenen in rap tempo op tafel te krijgen? Lees meer.

Throwing the hammer

Bij dit heftige onderdeel probeer je een bamboestok waaraan een zware kogel van tot wel 10kg is bevestigd over je schouder te slingeren. Beschik jij over de kracht én lenigheid om de kogel snelheid te geven en zo ver mogelijk weg te slingeren? Lees meer.

Timber walk

Tijdens de timber walk dien je zo snel mogelijk een parcours af te leggen terwijl je in beide handen een flinke boomstam achter je aansleept. Laat zien dat jouw team genoeg doorzettingsvermogen en kracht heeft om de tegenstander voor te zijn. Lees meer.

Weight for height

Bij weight for height word je uitgedaagd om een gewicht oplopend tot wel 25kg op te tillen en met slechts één hand achterover over een hoge lat te gooien. De lat begint op 3 meter hoogte en wordt na iedere ronde iets hoger gehangen. Lees meer.

Weight for distance

Bij dit onderdeel werp je het gewicht niet omhoog, maar zo ver mogelijk vooruit. Slinger een aantal keer, draai één keer rond en imponeer je tegenstander met jouw unieke afstand.

Tug of War – Touwtrekken

Touwtrekken: inmiddels wereldberoemd en één van de oudste bekende manieren van teamsport. Het is erop of eronder, welk team is het sterkst en haalt de ander onderuit? Bij uitstek hét finalespel.

Prijzen

Het volledige Strong & Sporty Programma – met alle 5 de onderdelen en finalespel – bedraagt  €42,50 p.p.

 

Losse onderdelen

2 onderdelen: €25,00 p.p.

3 onderdelen: €30,00 p.p.

4 onderdelen: €35,00 p.p.

5 onderdelen: €39,00 p.p.

 

  • Programma’s zijn mogelijk van 15 tot 2.500 personen.

  • De prijzen zijn inclusief begeleidings- en transportkosten binnen een straal van 75 km vanaf Delft. Boven 75 km vanaf Delft rekenen wij € 1,- per gereden km en € 29,50 per extra reisuur per begeleider.

  • Bovengenoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW.

bottom of page